Британія може ще раз відтермінувати “брекзит” — політексперт

Рішення парламенту Великої Британії про перенесення “брекзиту” на 31 жовтня може бути не остаточним. Теоретично “брекзит” можуть відтермінувати. Про це в ефірі Українського Радіо заявила членкиня правління Ради зовнішньої політики “Українська призма” Ганна Шелест. “Вчора було два дуже важливих рішення. Перше — це те, що парламент не підтримав дострокові вибори на 15 жовтня, як цього вимагав Борис […]

Підписатись на новини "Української призми"

Рішення парламенту Великої Британії про перенесення “брекзиту” на 31 жовтня може бути не остаточним. Теоретично “брекзит” можуть відтермінувати. Про це в ефірі Українського Радіо заявила членкиня правління Ради зовнішньої політики “Українська призма” Ганна Шелест.

“Вчора було два дуже важливих рішення. Перше — це те, що парламент не підтримав дострокові вибори на 15 жовтня, як цього вимагав Борис Джонсон. Через те, щоб, скажімо так, не ставити країну в кризу. І тут Борис Джонсон програв і програв серйозно”, — зазначила експертка.

“А друге рішення пов’язане з тим, що теоретично вони можуть ще раз відтермінувати, у разі якщо… Тобто вже буде не 31 жовтня, а, можливо, якась інша дата. В разі, якщо до цього не буде досягнуто фінальної угоди”, — додала Шелест.

Політекспертка вважає, що й це теоретично теж можна розцінювати як програш Бориса Джонсона.

“Але тут, на жаль, вже питання не індивідуального програшу або партійного, скажімо так, консерватори або лейбористи, а це дійсно така екзистенціальна криза для держави”, — пояснила вона.

Нагадаємо, Палата громад проголосувала за пряму вказівку прем’єру Британії попросити Євросоюз про нову відстрочку “брекзиту” ще на три місяці — до 31 січня 2020 року, якщо до 19 жовтня він не зможе знайти підтримки парламентарів щодо угоди про “брекзит”.

Поки що вихід Британії із ЄС запланований на 31 жовтня цього року.

Джерело: “Українське радіо”