Білорусь втрачає Україну

Головна проблема в нашому регіоні на сьогодні – відсутність довіри

Підписатись на новини "Української призми"

«За даними українських спецслужб, побудова військ на навчаннях «Захід-2013» відповідала побудова військ при окупації територій Донецької і Луганської областей, – зазначає політолог з аналітичного центру «Українська призма»Геннадій Максак в ефірі телеканалу Белсат. – Тому Україна відчуває реальну загрозу від російсько-білоруських навчань «Захід-2017».

Головна проблема в нашому регіоні на сьогодні – відсутність довіри, – говорить експерт. – І це стосується в тому числі українсько-білоруських відносин.

З одного боку, від Олександра Лукашенка звучать гарантії безпеки, і Білорусь намагається виступати як миротворча майданчик, а з іншого, білоруський пропаганда робить з України страшилку і є свіжий кейс викрадення ФСБ громадянина України Павла Гриба з території Білорусі, зазначає Максак.

Не забули українці, за його словами, і на той неприємний факт, як Мінськ повівся у відповідь на прохання підтримати декларацію про територіальну цілісність України на Генасамблеї ООН в минулому році.

Так хто Білорусь для України в контексті війни з Росією – союзник агресора або країна з особливою позицією? Чи може бути Порошенко, як Ющенко, адвокатом Лукашенко на Заході?