Київ — Анкара: амбітний порядок денний

14 березня розпочався дводенний офіційний візит прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана в Турецьку Республіку.

Підписатись на новини "Української призми"

Експерт: турецький вектор нашої зовнішньої політики є найбільш успішним в останні часи

Марина Воротнюк для газети The Day Newspaper

14 березня розпочався дводенний офіційний візит прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана в Турецьку Республіку. Переговори глава української держави розпочав з прем’єр-міністром Турецької Республіки Біналі Йилдиримом.

Після зустрічі прем’єрів Україна і Туреччина підписали угоду про внесення змін до Угоди про умови взаємних поїздок громадян, що дозволить громадянам їздити за ID-картками без закордонних паспортів.

Положеннями угоди передбачається, що громадяни України та громадяни Турецької Республіки, які користуються паспортами у формі картки (ID), що містять безконтактний електронний носій, матимуть змогу в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом і перебувати без віз на території Туреччини та України відповідно строком до 90 днів протягом 180 днів.

«Реалізація положень угоди сприятиме розвитку двосторонніх відносин між двома країнами, інтенсифікації контактів у соціально-економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах», — повідомляється на сайті українського уряду.

Також було підписано Меморандум про співробітництво між Міністерством освіти і науки України та Радою вищої освіти Турецької Республіки у сфері вищої освіти.

Положеннями Меморандуму передбачено створення спільних бакалаврських, магістерських та аспірантських програм у стратегічно важливих для обох країн сферах атомної енергетики, ядерної безпеки, авіаційних і космічних технологій, підтримка вивчення та викладання української і турецької мов, здійснення програм академічного обміну тощо.

 На спільній прес-конференції з главою турецького уряду Гройсман зазначив: «спектр нашої взаємодії з Туреччиною надзвичайно широкий — від космосу до надр». За словами прем’єра, до кінця року планується узгодити три українсько-турецьких документи: про вільну торгівлю, про взаємозахист інвестицій та про уникнення подвійного оподаткування.

Вчора в українського прем’єра були заплановані зустрічі з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом та спікером Великих Національних Зборів Туреччини Ісмаїлом Кахраманом. Однак на момент підготовки номера ще не було відомо про їхні результати.

Сьогодні, 15 березня, Володимир Гройсман перебуватиме з візитом у Стамбулі, де ознайомиться з роботою місцевого технопарку, візьме участь в Українсько-турецькому бізнес-форумі, а також зустрінеться з українською та кримськотатарською громадами в Турецькій Республіці.

«УКРАЇНІ ПОТРІБНО ЗАБЕЗПЕЧУВАТИ СВОЇ ІНТЕРЕСИ»

Марина ВОРОТНЮК, експерт Ради зовнішньої політики «Українська призма», запрошений лектор Університету Коменського, Братислава:

— Візити українських посадовців до Туреччини і турецьких — до України завжди мають амбітний порядок денний, що радує і свідчить про потенціал співпраці. Однією з найбільш анонсованих є підписання угоди про умови взаємних поїздок громадян за внутрішніми паспортами (ID-картками). Очікується, що разом із збільшенням кількості рейсів між країнами це призведе до нарощення туристичних потоків між країнами. Турецькі ЗМІ цитують слова міністра закордонних справ Чавушоглу, що Туреччина сподівається на суттєве зростання кількості українських туристів саме за рахунок такого спрощення. Можна очікувати, що також буде обговорюватись питання ЗВТ між Україною та Туреччиною — питання назріле, яке давно обговорюється, йдуть перемовини щодо оптимального для обох сторін тексту угоди. Було анонсовано також обговорення можливостей співпраці в сфері промисловості, зокрема оборонної, енергетики, авіації та машинної індустрії. Очікування позитивні, діалог на високому рівні є активним, турецький вектор нашої зовнішньої політики є найбільш успішним в останні часи.+

Я не думаю, що загострення відносин між Туреччиною та Нідерландами накладе якийсь конкретний відбиток на цей візит. Незважаючи на те, що в України був власний сумний досвід з Нідерландами, питання турецько-нідерландського конфлікту на наш порядок денний не впливає. З одного боку, ми бачимо більш ніж агресивні намагання турецької влади нав’язати турецьким громадянам відповідь «Так» на референдумі щодо зміни Конституції та впровадження президентської республіки (що призведе до подальшої монополізації влади навколо Ердогана). З іншого боку, маємо вибори в Нідерландах, де власний політичний контекст призвів до відмови турецьким міністрам відвідати країну з метою агітації серед турецької діаспори. Україні тут треба «робити своє» — забезпечувати свої інтереси чи то на турецькому, чи нідерландському, чи загальноєвропейському полі